Ο Jean Paul Gaultier ήταν πάντα, αυτό που λένε οι Άγγλοι, “ahead of its time”. Ήταν πάντα «μπροστά». Αντιμετώπιζε τη μόδα, με καινοτόμο πάντα τρόπο. Είτε αυτό το έκανε βάζοντας στις πασαρέλες του χοντρές γυναίκες με ριγέ ρούχα (αν μας το επιτρέπει ο κ. Ξιαρχό φυσικά), είτε φορώντας φούστες και μακιγιάζ στους άνδρες.

Ό,τι κι αν έκανε, όμως, προέκυπτε αβίαστα. Δεν το έκανε για το θεαθήναι, αλλά γιατί έτσι βίωνε τη μόδα. Κάπως έτσι, πάντα «προκαλούσε», τόσο ώστε οι άλλοι σχεδιαστές της γενιάς του να προσπαθούν να «προκαλέσουν» κι αυτοί. Κανείς, όμως δεν το ‘κανε, όπως ο Jean Paul Gaultier. Ο Γάλλος σχεδιαστής, δημιουργούσε, σκεπτόμενος πάντα, πώς μπορεί να αλλάξει το, μονότονο, καμιά φορά, τοπίο της μόδας. Αυτό κάνει και τώρα. Αν και έχει αποσυρθεί από τον σχεδιασμό ρούχων, μετά από 50 χρόνια επιτυχιών, o Gaultier βρίσκει έναν νέο τρόπο να αλλάξει το τοπίο της μόδας.

Πιστεύει στη βιωσιμότητα στη μόδα, γνωρίζει τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει η δημιουργία ρούχων, στο περιβάλλον και λαμβάνει μέρος της ευθύνης. Φροντίζει, λοιπόν, στο να αποκτήσει το κοινό του (και το καταναλωτικό κοινό γενικά), έναν πιο «πράσινο» τρόπο σκέψης. Ενοικιάζοντας ρούχα του από παλαιότερες συλλογές του, ο Jean Paul Gaultier μάς προσφέρει τη δική ματιά για το πώς πρέπει να είναι το μέλλον του shopping.