Δεν νοείται Lacma Art + Film Gala, χωρίς λίγο Gucci στο κόκκινο χαλί. Υπάρχει μια σχέση αγάπης ανάμεσα στους δυο θεσμούς, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει και τις εμφανίσεις των καλεσμένων στο κόκκινο χαλί. Φέτος, λοιπόν, που τα Lacma 2021 είχαν ως επίσημο χορηγό τον οίκο Gucci, το Guccitrification ήταν αναπόφευκτο. Δεν μπορώ να πω ότι μας χάλασε. Δεν ήταν βέβαια οι μόνο οι Gucci δημιουργίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον στο κόκκινο χαλί.

Για το φετινό Lacma 2021 (Los Angeles County Museum of Art) event, το οποίο τιμάει influentials Αμερικανούς δημιουργούς, ο οίκος Gucci για ακόμη μια χρονιά, ήταν ο επίσημος χορηγός. Φέτος, με τον Steven Spielberg και τον Leonardo DiCaprio ως co-chairs και την Eva Chow στο διοικητικό συμβούλιο, η λίστα των καλεσμένων περιλάμβανε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Αυτό όμως που δεν έλειπε από το κόκκινο χαλί του event, ήταν η μόδα και το glamour. Μετά από, σχεδόν, δυο χρόνια απουσίας, το Lacma 2021 επέστρεψε δυναμικά και οι καλεσμένοι έδωσαν τον καλύτερο ενδυματολογικό τους εαυτό.


To Guccitrification στα Lacma 2021 ήταν αναπόφευκτο

Με τον οίκο Gucci να σπονσοράρει για ακόμη μια χρονιά το event, ήταν αναμενόμενο ότι πολλοί καλεσμένοι θα επέλεγαν Gucci δημιουργίες για τις εμφανίσεις τους. Λίγες ημέρες μετά το εντυπωσιακό fashion show του οίκου για τη Spring 2022 συλλογή, η γνωστή μαξιμαλιστική αισθητική του οίκου, έδωσε το «παρών» της στο Lacma 2021. Φτερά, metallics, παγιέτες, διαφάνειες είναι τα signature χαρακτηριστικά του οίκου, όλα τα οποία «τιμήθηκαν» μέσα από τις εμφανίσεις των καλεσμένων στο κόκκινο χαλί.

Από το dark και vampy εντυπωσιακό look της Elle Fanning, το φουτουριστικό σχεδόν, mini dress της Sienna Miller μέχρι και το λευκό κοστούμι με φτερά του Jared Leto, το Lacma 2021 δεν μάς στέρησε το drama. Όσοι από τους καλεσμένους δεν φόρεσαν Gucci δε, ήταν εξίσου gag worthy, προσφέροντας πιο σέξι και μινιμαλιστικού ύφους σύνολα.